zondag 27 juli 2014

Zeeuwse kust

 Vorige week zijn we heerlijk een weekje op vakantie geweest in Zeeland. Dicht bij de kust, dus vaak naar het strand om lekker te graven en te gaan pootje baden in de zee.
Ik kan het niet laten om op vakantie ook een handwerkje mee te nemen.
Dit keer gingen er twee dingen mee: een gebreide babydeken (zal ik hier binnenkort ook laten zien) en een gehaakte slinger.Het patroon van deze slinger staat in de Simply Crochet (nr 19). Het is geschreven door Lucy van Attic 24. Op haar blog staat het patroon van een soortgelijke slinger.
Ik heb hem in blauwtinten gemaakt omdat hij op de kamer van onze zoontjes komt te hangen.Wij zijn er niet de types naar om de hele dag op het strand te zijn (hoewel het weer er mooi genoeg voor was). We hebben ook verschillende uitstapjes gemaakt. En telkens ging mijn zelfgemaakte (strand)tas mee. Het is een grotere variant op de handtas die ik een tijdje geleden heb gemaakt. Voorop een groot vak met daarop een ritsvakje. Binnenin een klein vakje met klittenband sluiting. De tas is mij erg goed bevallen. Ruim genoeg plaats voor kleine dingetjes in de voorvakken en in het grote vak kan voldoende aan drinken, eten, snoetenoetsers en schone kleren.
De stof heb ik bij Ikea gekocht.Een van de uitstapjes was een bezoek aan de woonplaats en winkel van Jeanet van de weblog Blij dat ik brei. We waren in de buurt en dan is het leuk om de winkel met eigen ogen te zien. En Jeanet praat net zo vlot als dat ze altijd op haar blog schrijft.
Ik kocht bij haar een lapje Zeeuws schortenbont. Eenmaal thuis heb ik er hartjes en een lintje van gemaakt. Een pot gevuld met schelpjes van het strand, gehaakt deksel erop en zo hebben we ons eigen persoonlijk souvenir. 

En daarbij nog een gehaakte versie van de Zeeuwse knoop.


En nog een sleutelhanger van het Zeeuwse schortenbont.

1 opmerking:

  1. Via Jeanet kwam ik bij jou terecht. Wat een gezellig blog en wat een mooie creaties, ik heb me aangemeld als volger want ik ben heel benieuwd wat er nog meer voor moois uit je handen komt!
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen