donderdag 17 december 2015

Sterrenboom


Het duurde even voor ook wij een kerstboom in huis hadden staan. We vieren eerst de verjaardag van de jongste zoon en daarna mag de boom binnen komen. 
Deze houten boom staat echter wel al een tijdje. Eigenhandig in elkaar getimmerd met hout van een afgedankte pallet, tijdens een super gezellige vriendinnen-knutsel-avond.
Ik haakte vrolijk gekleurde sterren die in de boom mochten hangen.De ster haak je als volgt:

(Vervang aan het begin van de toer het eerste stokje door 3 lossen en de eerste vaste door 1 losse)
Begin met een magische ring
Toer 1: haak 15 stokjes in de ring, sluit af met een halve vaste.
Toer 2: Hecht een nieuwe kleur aan tussen twee stokjes van toer 1, haak 1 vaste + 1 losse. Haak tussen de stokjes /1 vaste + 1 losse/ rondom, sluit af met een halve vaste.
Toer 3: Hecht een nieuwe kleur aan in de losseboog van de vorige toer. Haak in elke losseboog twee vasten. Sluit af met een halve vaste
Toer 4: Hecht een nieuwe kleur aan op een willekeurige plaats. *Haak 1 vaste, sla een steek over, 1 half stokje+1 stokje+ 1 dubbelstokje in de volgende steek, 3 lossen, 1 dubbelstokje+1 stokje + 1 halfe stokje in de volgende steek, sla een steek over, 1 vaste*, herhaal *-* nog 4 keer. Sluit af met een halve vaste.
Toer 5: hecht een nieuwe kleur aan in een lossenboog van de vorige toer, haak *2 vasten, 4 keer 1 vaste, 1 verlengde vaste in de vaste van toer 2, 4 keer 1 vaste, 2 vasten in de lossenboog, 3 lossen*, herhaal *-* nog 4 keer. Sluit af met een halve vast. Maak een ketting van lossen om een ophanglus te vormen.
Haak op toer 3 een rondje met lossen.4 opmerkingen:

 1. Prachtig zo'n houten boom. En niet te vergeten de leuke sterren want die ga ik op mijn lijstje zetten voor volgend jaar. Bedankt voor patroontje. Wens jou alvast fijne feestdagen toe, liefs Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Héél cool, zo'n originele en kleurrijke boom! Echt knap!
  Hier stond dochter erop dat de gewone kerstboom er kwam te staan, maar misschien mag ik volgend jaar ook een origineel exemplaar knutselen :-)
  Fijn weekend en nog bedankt voor het patroontje!
  Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi zo'n houten kerstboom ...
  Leuk dat je afgedankt materiaal een tweede kans krijgt ...
  Helemaal af en sfeervol met de kleurrijke schitterende sterren ...
  Fijn weekend ...
  lieve groetjes Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gezellige vrolijke boom zo! Heel leuk, daar wordt je blij van om naar te kijken ;o)

  Groetjes Marlies

  BeantwoordenVerwijderen