dinsdag 9 juli 2013

Kleedje wordt mandje


Ik ben de laatste tijd bezig geweest met allerlei kleedjes om er mandjes van te maken.
Je kunt recepten vinden om met suikerwater een mandje te maken van een kleedje. Maar ik wilde iets duurzamers, dus kocht ik een pot Paverpol textielverharder. Duur spul, maar het doet wel precies wat ik wil. Best eng de eerste keer, m'n mooie haakwerkje was spierwit van de textielverharder. Maar het droogde mooi transparant op.
Ik heb de mandjes gevormd met behulp van voorwerpen die mooi rond zijn en niet te steil. Ik heb er huishoudfolie omheen gedaan en daarna het kleedje. Ging prima!
Voor onze gastouder maakte ik een vrij groot kleedje dat ik vond op een Engelse site, een Pineapple Doily. Ze heeft een prachtige buitenzithoek met mooie kleuren blauw en groen, vandaar deze kleur blauw. Voor de foto zitten er schelpen in, maar als kado heb ik het gevuld met theezakjes en chocolaatjes.


Voor een kleiner mandje haakte ik een kleedje van een Russische site. Daar staat een diagram op dat redelijk te volgen is. Het kleedje is leuk geworden, het mandje is mislukt helaas. Het bakje waar ik het kleedje omheen gedaan had om het vormen was veel te rechtop.


En tot slot maakte ik mandjes van onderzetters volgens een diagram van een Portugese site

Ik heb het patroon uitgeschreven. De rand heeft twee variaties. Je vind het patroon hier.

7 opmerkingen:

 1. OW, die zijn leuk! Dat heb je echt super gedaan zo, moet ik ook maar eens proberen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk idee!! Zo heb je wel een heel mooi kado gevuld met iets leuks/lekkers er in! Vooral die blauwe is écht prachtig! Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zal zeker spannend zijn geweest om je haakwerkjes met een onbekend product te bewerken. Maar de resultaten zijn mooi, zeker het blauwe mandje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zie het al. Je zit je niet te vervelen in de vakantie! groetjes Mariëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk zeg. Kan je elk seizoen van kleur verwisselen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo die zijn leuk geworden en handig die kleine schaaltjes zo voor een kaarsje. Succes met alle leuke dingen die je maakt. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke mandjes zeg! Ik zal de link naar het mandje op mijn website plaatsen! Gezellig voor de kerstdagen.
  Groetjes Lisa
  www.haakinformatie.nl

  BeantwoordenVerwijderen