zondag 27 april 2014

Tussendoortjes

De laatste weken gaat het handwerken nog steeds niet heel snel, maar een paar kleine dingen heb ik wel afgekregen en sommigen daarvan ook al weggegeven.


Twee jaar geleden was ik enthousiast begonnen met granny squares haken. Het plan was een eenpersoonssprei voor op het bed van onze oudste. Een jaar later was het plan al verkleind tot een ledikantsprei. Uiteindelijk is het nu  een babydeken geworden om vanaf september in de kinderwagen te gaan gebruiken. (dus zo ligt hij toch nog op tijd klaar)
Ik heb gehaakt met 'Soft' van Zeeman (twee draden) en 'Saskia' van Wibra.


Op een zondagochtend, heerlijk alleen thuis, begon ik aan dit telefoonhoesje. Ik haakte het met gekruiste stokjes met tussen de rijen een rij vasten (donkerroze).
Het bloempje komt van SkaMama's Bone Hook. Een Nederlandse vertaling is er ook, maar op dit moment kan ik de site even niet terugvinden (wel ergens gepind, maar waar ook alweer).Deze hanger is een verjaardagskadootje voor onze gastouder. Het idee voor het hartje zag ik bij Knutselmam. Het patroon staat op Ravelry, een heel uitgebreide Engelstalige beschrijving. Ik kreeg alleen de 'popcorn' steken in het midden niet mooi voor elkaar. De buitenrand bestaat uit vaste - stokje / stokje - vaste.
Het rieten hartje en de kralen zijn van een bestaande geurhanger van Action.


Van dit hartje maakte ik met textielverharder een mandje, voor een getrouwde collega.
Het patroon voor het hartje staat op een Spaans blog, met duidelijke foto's.
Ik vulde het hartje met hartjeschocolaatjes.


Tot slot een klein kadootje voor mijn jarige moeder. De fuchsia en het varenblad staan in het boek '100 bloemen om te haken en te breien'.


6 opmerkingen:

 1. Je hebt heel wat leuke en toffe tussendoortjes gemaakt. Vooral de fuchsia met varenblad vind ik super. Nog een fijne zondagavond, Grts Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke en vrolijke projecten!
  Begrijp ik het nou goed? Een babydeken om in september te gebruiken, is er bij jullie een derde kindje op komst??

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je weer prachtige projectjes gemaakt. Groetjes mariëtte
  P.s. Wat ben jij snel met je kindrwagendekentje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd! Je hebt in ieder geval een heel mooi dekentje. En ik vind dat je best wel veel dingen hebt gemaakt.
  Ziet er allemaal erg mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen