zondag 26 oktober 2014

Mochila en Kumihimo

Het is zo leuk om op handwerkgebied weer nieuwe dingen te leren! Ik dacht wel wat van haken af te weten, maar dankzij de 'crochet along' op Facebook heb ik veel nieuws geleerd. Ik heb meegedaan met de 'Mochila look alike cal'. Elke week kwam er een nieuw deel van het patroon, met veel uitleg over de gebruikte techniek. 

Het was de bedoeling om yarn under en alleen in de achterste lussen te haken. Dit heb ik de eerste toeren niet gedaan, ik wilde eerst even op gang komen. Maar zelfs op de foto zie je het verschil. Yarn under is veel mooier in de dit geval!
Verder werk je net als bij tapestry haken met meeloopdraden: andere kleuren die gedurende het hele haakwerk mee gaan, omdat je ze nodig hebt om de verschillende patronen te maken. Dit was ook even wennen.

Om de band te maken, haak je niet meer rond, maar telkens van rechts naar links.

Het koord kon gemaakt worden door middel van kumihimo. Ook dit was nieuw voor mij. Maar wat leuk om te doen, het geeft zo'n verrassend effect!

De kimihimo schijf heb ik zelf gemaakt van karton. Prima voor een lang koord of een paar korten, daarna moet je wel weer een nieuw rondje knippen.

Ik heb ook maar een armbandje gemaakt met de schijf.

En ik gebruikte de schijf om twee koordjes te maken aan een tashanger.
2 opmerkingen:

 1. Wat een mooie tas is het geworden Jolanda! Zelf heb ik geen FaceBook dus mijn eerste Mochilatas heb ik zelf bedacht.
  Die Yarn Undertechniek kende ik nog niet (dank voor het YouTubelinkje, dat is lekker duidelijk). Bij jouw tas zie ik ook zo'n mooie rand na iedere toer, komt dat ook door de Yarn Undertechniek of steek je de naald misschien in het achterste lusje van de vaste van de vorige toer?
  Je koord vind ik óók geweldig, ook dat is nieuw voor mij. Ik heb je blogje dus direct opgeslagen bij mijn bladwijzers zodat ik bij een volgende Mochilatas deze technieken kan gebruiken.
  Dank voor de tips en veel plezier met je nieuwe tas!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen