zaterdag 27 december 2014

Cranberry havermout koekjes


Bij de supermarkt zag ik 'koekjes in een pot', een leuk kadootje zo tijdens de feestdagen. Ik heb er geen een gekocht, maar een recept op internet opgezocht en zelf de ingrediënten in een pot gedaan.
De weckpotten kocht ik bij de kringloopwinkel. Al met al was het zelf maken weer eens voordeliger dan kant en klaar kopen. En natuurlijk leuker!


Ik heb zelf ook wat van de havermout koekjes gebakken, ik wilde proeven wat ik weg zou geven. En oei, wat waren ze lekker!

Hier volgt het recept voor de droge ingrediënten, in de volgorde waarin je ze in de pot kunt doen:
* 95 gram zelfrijzend bakmeel
* snufje zout
* 55 gram donkerbruine basterdsuiker
* 55 gram kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker 
* 90 gram havermout
* 90 gram gedroogde cranberry's
* 100 gram witte chocolade druppels

Bij de pot met de droge ingrediënten geef je een briefje met de rest van het recept, zodat de ontvanger zelf deze heerlijke koekjes kan bakken:


Roer de inhoud in een grote kom goed door elkaar met een pollepel. Voeg 120 gram zachte boter en 1 geklutst ei toe. Kneed alles tot een deeg. Laat het deeg 30 minuten afgedekt rusten in de koelkast. Rol van het deeg balletjes ter grootte van een bitterbal en leg deze op ruime afstand van elkaar op een bakplaat met bakpapier.

Bak de koekjes 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Laat 5 minuten op de plaat afkoelen, en daarna op een rooster.


De recepten die ik heb gebruikt vond ik bij: Sunshine in my kitchen en Raining hot coupons.

www.facebook.com/weblogJolanda

2 opmerkingen: