dinsdag 22 september 2015

Bokkepootjestaart


Vorige week vierden we de eerste verjaardag van onze dochter. Een bijzondere dag!
En natuurlijk hoort daar taart bij. We hadden appelkruimeltaart en monchoutaart.
En bokkepootjestaart! Ik had het nog nooit gemaakt, dus eerst een keer getest. Zo lekker! Tijdens het verjaardagsfeest was de bokkepootjestaart favoriet!
Ik gebruikte het recept van Koekje van eigen deeg, maar paste het een beetje aan. Hierdoor had ik nog geen anderhalf pak bokkepootjes nodig in plaats van de 2 pakken van het originele recept, waardor de taart minder machtig werd. En ik gebruikte klopklop in plaats van echte slagroom.


Hierbij hoe ik de taart maakte:

Verkruimel voor de bodem 1/3 rol digestive koekjes en 1/3 rol bastognekoeken en meng dit met 90 gram gesmolten boter. Verdeel dit mengsel over de bodem van een springvorm (24 cm) en laat minimaal 10 minuten in de koelkast afkoelen.

Voor de taartvulling: Klop 2 zakjes klop klop met 160 ml melk met een mixer tot de klopklop bijna stijf is. Voeg 1 pakje kloppudding (voorheen Saroma) en 200 ml melk en 1 zakje klopfix toe en meng dit met de mixer.
Verdeel de helft van de taartvulling over de bodem. Leg hierop bokkepootjes (in de lengte door gesneden) en verdeel de andere helft van de taartvulling hierover.
Decoreer de taart met enkele (doorgesneden) bokkepootjes en bokkelpootjes-kruimels. Laat de taart minimaal een nacht in de koelkast opstijven.


4 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met je dochter! Die taart ziet er wel heel erg lekker uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd! Alweer een jaar. Wat gaat dat snel. Die taart lijkt mij heerlijk. Groetjes Mariëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmm, dat ziet er lekker uit!
  Gefeliciteerd met jullie dochter!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met je dochter! De taart ziet er prachtig uit!

  Groetjes marlies

  BeantwoordenVerwijderen