maandag 26 oktober 2015

Hondje, muts en slabbetjes


Dit lieve hondje vond ik via Pinterest op deze Duitse website. Ook een Duits patroon is prima te volgen!


Deze kwijlslabbetjes maakte ik in opdracht. De beschrijving vond ik hier.
Zelf gebruik ik ze eigenlijk nooit, er wordt gelukkig niet zoveel gekwijld. Maar het staat mijn dochter wel heel schattig!
De slabbetjes sluiten met een drukknoop, een 'kamsnap', maar dan van prym. Heerlijke knoopjes om mee te werken. Het gaat zo makkelijk! Alleen moet tricotstof verstevigd worden op de plek van de drukknoop. Ik heb dat gedaan door in de punten een stukje katoen (van een oud laken) mee te naaien.
Dit mutsje heb ik gemaakt van restjes Stone Washed (van Scheepjeswol). De muts bestaat uit stokjes en reliëfstokjes. En de rand is gemaakt met kreeftsteken.
Mijn dochter krijgt dit mutsje op als ik haar in de draagdoek draag en om er voor te zorgen dat de muts niet verschuift, heb ik er flapjes en koordjes aan gemaakt.


3 opmerkingen:

 1. Wat een schattig hondje!
  Die slabbetjes bestonden helaas nog niet toen mijn jongens klein waren; ik vind ze stoer staan :-)
  Het mutsje is ook heel mooi geworden, lekker warm lijkt mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallokes jammer genoeg kan ik geen Duits heb je toevallig het Nederlands ervan zou je super dankbaar zijn eventueel hier mijn email Kathymicom@hotmail.com ik kruis mijn vingers

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallokes jammer genoeg kan ik geen Duits heb je toevallig het Nederlands ervan zou je super dankbaar zijn eventueel hier mijn email Kathymicom@hotmail.com ik kruis mijn vingers

  BeantwoordenVerwijderen