zaterdag 31 maart 2012

Kraamkadootjes

Afgelopen tijd een paar kraamkadootjes gemaakt:
Een tutpopje: dit keer heb ik het vierkant diagonaal gevouwen en dicht genaaid, dus niet gevoerd. Daardoor kon ik in de 'armpjes' en knoopje leggen. Als versiering heb ik er een ster op genaaid. Er wordt al druk mee getut!
Bij Tjeempie.com kun je het naaipatroon van een soortgelijk knooppopje kopen.


Voor als de baby straks vast voedsel krijgt: een slab is dan onmisbaar. Deze slabbetjes hebben de eerste letter van de naam van de baby als versiering.
De voorkant is van badstof gemaakt (van een badhanddoek).

4 opmerkingen:

 1. Wat een leuk tutpopje! Heb je hier misschien een patroontje van??
  Ik ben helemaal verliefd op het popje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het naaipatroon van zo'n soortgelijk popje is te koop bij Tjeempie.com. Ik heb dat patroon een beetje aangepast (een hoofdje eraan genaaid en oortjes). Ik ben nog wel van plan om een beschrijving van dit popje te gaan maken.

   Verwijderen
 2. Oooh, wat schattig! Zowel het tutpopje als de slabbertjes. Leuk om een zelfgemaakt cadeau te mogen ontvangen. Zeker als het gepersonaliseerd is! Voor onze kinderen hebben lieve mensen hun naam op slabbertjes geborduurd. Die doen we niet weg, ook al zijn ze 'gehavend' door het gebruik (-;
  Fijne zondag!
  Groetjes, Judith

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja leuk he, een persoonlijk kraamkadootje. Ik ben er zelf ook dol op en ik geef ze ook graag! We hebben van een lieve collega heel schattige tasjes gekregen voor onze zoontjes, met hun naam erop. Heel mooi en heel handig!

   Verwijderen