dinsdag 1 januari 2013

Adventssjaal


Na een maand flink doorbreien is de adventssjaal klaar! Van 1 t/m 24 dec kwam er elke dag een nieuwe patroon op de website van Wollkistchen. Volgens de maakster van het patroon zou de sjaal met naald 3 ongeveer 2 meter lang worden.
Ik heb gebreid met naald 3,5 en minder steken opgezet dan in het oorspronkelijke patroon (71) en nog werd de sjaal vrij lang. Daarom heb ik niet alle 24 patronen gebreid. Ik heb dag 1 t/m 17 en dag 24 gebreid. Mijn sjaal is 240 centimeter geworden.
Dag 15 en 16
 Ik vond het erg jammer dat dag 1 wel golvend werd en dag 24 niet (het andere uiteinde van de sjaal), dus heb ik dag 1 van onder naar boven herhaald. Maar helaas, geen golfjes. Maar wel een leuk 'nieuw' patroon.

Dag 17, 24 en 1
Het was erg leuk om de sjaal te maken, maar ook een hele klus. Op Ravelry zag ik dat iemand met naald 8 breide en maar 31 steken. Tja, dan gaat het een stuk vlotter. Maar het zag er wel mooi uit. Dus wie weet doe ik in december wel weer mee.

Ik heb gebreid met Phildar Oxygene, kleur Ficelle.
Hij ligt nu te drogen onder de verwarming om hem hopelijk wat rechter te krijgen. En daarna: veel naar buiten met een heerlijk warme sjaal!

Adventssjaal week 1

Adventssjaal week 23 opmerkingen:

  1. Ik vind hem prachtig geworden! Daar heb je vast veel plezier van (en krijg je vast heel veel complimentjes voor, altijd fijn :-) )

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk de sjaal ook bij jou te zien, ik had dezelfde wol gebruikt zauberball en mijn sjaal is met 1 dag minder er was een patroon die deed ik steeds verkeerd en toen heb ik m maar overgeslagen en nu is mijn sjaal 205 cm, en ik vond het ook een hele klus, toch iedere dag er mee bezig zijn, maar wel erg leuk om te doen, de lichte kleur laat de steekjes mooi zien dat is bij mij iets minder.
    hartelijke groet
    Marjolein

    BeantwoordenVerwijderen