woensdag 10 april 2013

Slab met mouwen

Onze jongste mag graag zelf eten, "voeren is voor baby's". Maar om nou je lepel met eten en al in de mond te krijgen.... dan gaat het veel makkelijker zonder bestek, gewoon lekker met je handen. Ik ben niet zo'n slabbetjesmens, maar nu wordt het toch wat te gek. En een slabbetje met mouwen werkt het best.
Bij Meisjesmama vond ik een tutorial om zo'n slab zelf te maken. Het grappige was dat ik eerst op een engelse site een vertaling van deze tutorial vond, bij Start to sew. Dat was de omgekeerde wereld.

Ik heb het slabbetje gemaakt aan de hand van de beschrijving van Meisjesmama, maar wel enkele aanpassingen gemaakt.
Ik had net een papieren tas gekregen, mooi stevig en recht papier om het patroon op uit te tekenen ;-)
Ik heb de maten veranderd,  de slab is nu nog wat groter dan de 'maxi-maat'. De onderrand heb ik rond gemaakt en de mouwen lopen schuin weg.
Uitleg voor het naaien van biaisband vind je bij mmeZsazsa.
De achterkant

Dit slabbetje sluit met een strikband, wat bij ons thuis het best werkt, dat krijgt de kleine man namelijk nog niet zelf los. Hier vind je een uitleg voor een slab met mouwen en klittebandsluiting.3 opmerkingen:

 1. Die is maar mooi gelukt! Ik mocht laatst zo'n patroon testen. Ik vind ze zelf niet zo handig ben meer van de gewone slab met drukknoop.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ken ze nog van vroeger. Toen ik klein was kreeg ik ook een dergelijke slab (-; Mijn moeder maakte er later eentje voor mijn pop.

  Jij bent zo goed met naald en draad, zo netjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi talentje,

  Onvoorstelbaar...
  Wat een mooie site en wat een prachtige dingen heb je gemaakt!

  Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen