maandag 13 mei 2013

Handwerk van de Mennonieten

Dit keer geen blogbericht met wat ik zelf heb gemaakt. Ik heb in Canada zulk mooi en inspirerend handwerk gezien, dat wil ik graag met jullie delen.
We hebben een heel mooie week gehad. Gezellig met de familie en erg genoten van het mooie land en het prachtige weer.

In de omgeving waar wij waren, wonen veel Mennonieten. Je herkent ze meteen aan hun kleding.
Ze hebben een traditionele leefstijl en willen niet afhankelijk zijn van de wereld. Zo wordt het land vaak nog met paarden bewerkt en wordt de eigen stroom opgewekt. De meeste mennonieten hebben geen auto, maar gaan met paard en wagen. Ze hebben ook hun eigen school en kerk.

We hebben een interessante rondleiding gehad en kwamen terecht in een winkeltje waar handwerk van Mennonieten wordt verkocht. Wauw, zo mooi!

Zoals deze prachtige quiltdekens.  

Te prijzig en te groot om mee te nemen naar Nederland, dus ik heb het bij deze placemat gehouden:Deze pannenlap is ook mooi:
Het toppunt was voor mij het 'Quiet Book'. Zo ontzettend leuk! Het boek wordt meegenomen naar de kerk, om de kleintjes bezig te houden. In het boek is vanalles te doen.


Thuis gekomen ben ik gaan googlen en op Amerikaanse sites staan genoeg voorbeelden van het Quiet Book. Echt een heel leuk idee.
Het grappige is dat ik eigenlijk voor vertrek al mijn eigen quiet book had gemaakt. Maar dat is geen boek, maar een hoes. De speelhoes om het tafeltje was een groot succes. De hoes was wel wat krap geworden, het paste precies. Mijn zoontje vond vooral het klitteband, het rijgen en de ritsen leuk. Ik ben erg blij dat ik de tijd en moeite heb genomen om de speelhoes te maken.
In gebruik zag het er zo uit:
We hebben een heerlijke week gehad!

2 opmerkingen:

  1. Een mooi reisbericht met prachtig handwerk! Fijn dat jullie het zo leuk hadden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat fijn dat je zo'n goede reis hebt gehad en dat je handige speeltafeltje een succes was.
    Ik kan mij voorstellen dat je onder de onder was van die prachtige quilts.
    Wat een leuk idee die Quiet Book.

    BeantwoordenVerwijderen