woensdag 29 mei 2013

Kussen

Twee dagen genoten van heerlijk warm en zonnig weer. Lekker naar buiten, op de tuinbank met een haakwerkje. En nu zitten we helaas weer binnen. Maar ik heb buiten een kussen gemaakt voor binnen, dus binnen zitten we er ook lekker bij.
Op de handwerkbeurs in Zwolle heb ik een paar klossen Zpagetti gekocht, op dat moment bedoeld om er een vloerkleedje van te haken. In de loop van de tijd miste ik een groot en dik kussen om op de grond op te kunnen zitten, om zo comfortabel met de kinderen mee te bouwen met de Duplo (moeten de jongens nu ook elk hun eigen kussen?). En dat kussen heb ik dus gemaakt van Zpagetti en ik heb een extra bol textielgaren van de Action gebruikt. En eigenlijk merkte ik tijdens het haken geen verschil (tijdens het afrekenen wel!)


Het binnenkussen heb ik zelf op maat genaaid. De stof is overgebleven stof van onze gordijnen, lekker stevig dus en het lag toch nog op zolder. De vulling komt uit twee oude kussens.


Het middelste van de boven- en onderkant is de Afrikaanse bloem. Het Nederlandstalige patroon vind je bij Karin aan de haak.
Na toer 6 ging ik als volgt verder:
* toer 7: (met dezelfde kleur als toer 6) In elk stokje van de vorige toer een stokje, in het midden van elk bloemblaadje weer (1 stokje, 1 losse, 1 stokje). Hecht af
* toer 8: (nieuwe kleur) In elk stokje van de vorige toer een vaste, in het midden van elk bloemblaadje een halve vaste. Hecht af
* toer 9: (nieuwe kleur) In elke vaste van de vorige toer een stokje, in het midden van elk bloemblaadje (1 stokje, 1 losse, 1 stokje), steek hierbij in in het 'gat' van toer 7
* toer 10: zelfde als toer 7. Hecht af
Maak twee van zulke rondjes.


Bij één van de twee rondjes haak je weer een vaste op elk stokje van de vorige toer, sla de losse over. Steek hierbij in in de achterste lus.


Haak voor de rand van het kussen 3 toeren stokjes. Hecht af.


Leg het binnenkussen in de rand en haak het andere rondje eraan vast met vasten, steek ook hierbij weer in in de achterste lus.

Benodigd voor dit kussen:
800 gram textielgaren wit
800 gram textielgaren beige
300 gram textielgaren zwart
Een passend binnenkussen.
Haaknaald 126 opmerkingen:

 1. Die ziet er super uit, ik vind hem prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kan lekker zacht zitten met het speelwerk :).
  Ik vind hem erg mooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met Zpagetti haken wil ik al een geruime tijd. Heel leuk is jouw kussen geworden! De haaknaald heb ik al, nu het garen nog...

  enne, ik denk dat de jongens gauw ook graag een eigen kussen willen. Deze ziet er zo gezellig uit (-:

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een enorme afrikaanse bloem zeg!
  Mooi geworden!
  Heb je nu spierballen gekregen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke poef! En inderdaad, dat textielgaren van de Action is net zo goed, ik heb er zelf ook een tapijt mee gehaakt (om een lichtslang heen! Gaf een heel leuk effect). Voor het geval je nog wat wilt doen met het garen dat je over hebt, het patroon vind je op mijn blog ;)

  BeantwoordenVerwijderen