woensdag 18 juni 2014

Meisjesbaby's


In de afgelopen weken heb ik een aantal (kraam)kadootjes gemaakt, allemaal voor pasgeboren meisjes. Dus lekker veel roze gebruikt.

Mijn collega wilde graag een naamslinger voor haar dochter. We wisten al dat het een meisje zou worden, dus de kleurtjes waren duidelijk. De slinger lag ruim om tijd klaar, het werd alleen nog een kwestie van de naam met letters van vilt erop strijken. Hiervoor gebruikte ik vliesofix.
Op de twee buitenste vlaggetjes heb ik een gehaakt bloempje gemaakt. Het Nederlandstalige patroon vind je bij VeraNadine.Verder maakte ik een randje om spuugdoekjes heen. Het idee hiervoor vond ik bij Crea Carina. Twee doekjes kregen een roze rand. Het doekje met de groene rand is voor onszelf, want tja, ik weet nog niet welk kleurtje we hier in huis mogen gaan gebruiken.


Tot slot werd een klein vriendinnetje 1 jaar en daar hoort ook een kadootje bij. Ik maakte voor haar een speenkoord. Het patroon voor de bloem vond ik bij My hobby is crochet.

Het speenkoord haak je als volgt:
* Haak een ketting van 30 lossen + 3 lossen om te keren
* Haak een stokje in de vierde losse vanaf de haaknaald, dan in de volgende 3 steken telkens een stokje. * 1 vaste, 6 keer een stokje* herhaal *-*, 1 vaste, 4 keer een stokje. Hecht af.
* Hecht de volgende kleur aan op de 3e van de drie lossen van het begin.
* Op de # vaste van de vorige toer ( 2 stokjes, 1 dubbelstokje, 2 stokjes), 3 steken overslaan, vaste tussen twee stokjes in, 3 steken overslaan#. #-# herhalen tot het eind, vaste op laatste stokje.
* 4 vasten om het stokje aan het uieinde (nu ga je dus de bocht om)
* Terug langs de andere kant: vaste op het eerste stokje, (2 stokjes, 1 dubbelstokje, 2 stokjes) tegenover het groepje stokjes van de andere kant, vaste tegenover de vaste van de andere kant, enz. Eindig met halve vaste op het laatste stokje.
* Haak 20 lossen voor de lus, maak vast met halve vaste. 3 stokjes om het eerste stokje heen. 22 vasten om de lus heen. Hecht af.


2 opmerkingen:

  1. Wat een schattige kadootjes heb je gemaakt!! Het speenkoord is ook super met die grote bloem, bedankt voor de uitleg!! Grtzz..Maddy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw zeg Jolanda, wat een prachtige creaties. Echt super gedaan. Merciekes voor patroon van speenkoord. Fijne avond heu ... nacht nog :-) Liefs Tinne

    BeantwoordenVerwijderen