donderdag 19 juni 2014

Tassen

 Op het stoffenspektakel in Zwolle (al weer een tijdje geleden) kocht ik twee lappen heerlijk goedkope gordijnstof. Lekker stevig, dus heel geschikt voor een tas.
Op Pinterest heb ik veel inspiratie opgedaan om een handtas te gaan maken.
Dit is hem geworden.


Met voorop een vak met rits, om de belangrijke dingen niet te verliezen. Dit ristvak zit in de voorkant van een vak zonder rits.


En ook binnenin een ritsvak. De rits zit handig verwerkt in de naad van het onder- en bovendeel.
Na de eerste keer gebruik ontdekte ik dat een knoop om de tas te sluien toch wel heel handig zou zijn. Dus inmiddels heb ik een lusje en knoop op de tas genaaid.


Deze tas heb ik al een tijd in gebruik. En nog steeds trekt hij veel aandacht van de kinderen in mijn klas: 'hé juf, kan de gulp nog open?' 'Heb je die broek echt aangehad?'.
Ik heb de tas gemaakt van een broek van mijn man. Een gaatje op de knie, dus de broek werd afgekeurd, perfect voor een naaiplan dat ik al lang had. En zo handig dat je zelf geen vakjes meer hoeft toe te voegen.


Bovenin heb ik een rits genaaid. Wat niet echt meeviel door de dikte van alle laagjes dikke stof.


De binnenkant en hengsels zijn gevoerd met een vrolijk roze stofje. De hengsels zijn gemaakt met repen stof van de broekspijpen.

Tegelijk met het dichtnaaien van de onderrand heb ik de voeringsstof meegenaaid aan de buitenkant, zodat de roze stof ook aan de buitenkant te zien is.
En verder heb ik de tas versierd met een gehaakte mamouschka, een gehaakte riem en een Paisley.


En er bleef nog een broekspijp over, waar ik een hoesje voor de muziekstandaard van maakte.
3 opmerkingen:

  1. Leuk gedaan, dat lijkt mij ook leuk om te doen, van een oude spijkerbroek.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo die spijkerbrioekentas is gaaf! Echt super knap gemaakt! Groetjes Mariëtte

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is nog eens leuk recykleren! Echt tof die spijkerbroektas, maar de andere is ook erg mooi geworden hoor! Grtzz..Maddy

    BeantwoordenVerwijderen