donderdag 10 juli 2014

Sleutelhangers

 
 In de afgelopen weken heb ik heel veel sleutelhangers gehaakt. Het merendeel om weg te geven zo aan het einde van het schooljaar. En natuurlijk ook een paar om zelf te houden.


De juffen van mijn zoontje kregen een door hem beschilderd doosje, met daarin een sleutelhanger met schelpen.
Het haakpatroon voor de schelpen staat op  Crochet today.Deze haantjes kwam ik op Pinterest heel vaak tegen als kerst decoratie, een kooppatroon op Etsy. Maar ik vond ook een Spaanstalig patroon, wat op hetzelfde blog vertaald is naar het Engels. Je vindt het hier. Het Engels is wat behelpen. Zo staat er 2 1/2 doble crochet. Het duurde even voor ik door had dat ze 'half double crochet' bedoelt, dus twee halve stokjes in één steek. Maar gelukkig staan er veel foto's bij de beschrijving. En met een beetje creativiteit en logisch denken kom je ook een heel eind.
De staart heb ik afgekeken van andere haantjes.Deze pauw vond ik zo schattig, dus die maakte ik voor mijzelf even tussen alle andere haakwerkjes door.
Het is te vinden op Ravelry.Deze bekende slippertjes van Maak het ff zijn zo'n leuk weggevertje nu in de zomer.
2 opmerkingen:

  1. Is en blijft leuk om te maken en zeker om als cadeau te krijgen. Voorkeur gaat naar de haantjes voor de felle kleurtjes.
    Heel leuk gedaan.
    Groetjes, Tinne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat zijn leuke cadeautjes. Je bent lekker bezig geweest. Vorig jaar heb ik ook slippers gehaakt, die heb ik aan een kaart gehangen. Heb eigenlijk nooit gehoord wat de ontvangster er van vond...

    BeantwoordenVerwijderen