dinsdag 18 oktober 2016

Tafeltent


Er zijn van die projectjes.....die duren heeeel lang. Zoals deze.
Ik wilde al heel lang een tafeltent maken voor onze kinderen. Maanden geleden al wat stof er voor gekocht en er voorzichtig aan begonnen. Maar nu in de herfstvakantie heb ik eindelijk eens doorgepakt en de tent afgemaakt. Kunnen de kinderen heerlijk spelen en ik kan genieten van het idee dat de tent klaar is.


Ik heb zo min mogelijk nieuw materiaal gekocht speciaal voor de tent. Dat maakte de uitdaging nog wat leuker. De witte stof (ongebleekt katoen) heb ik er wel speciaal nieuw voor aangeschaft. De raampjes en de ruitjesstof vond ik bij de Kringloopwinkel. Het dak heb ik gemaakt van een gekregen dekbed. Alle andere stoffen had ik nog op voorraad.


De kruin van de boom heb ik gemaakt van een mooie Afrikaanse lap stof, dat ook nog een tijdje tafelkleed is geweest.


Zoonlief maakte de vrolijke tekening naast de deur. Aan de andere kant van de deur hangt een brievenbus.
Het komt mooi uit dat we regen hebben in de vakantie!


6 opmerkingen:

 1. Wat een super idee. Wat zullen je kinderen dit leuk vinden. En je huis is zo altijd netjes. Je schuift het speelgoed gewoon in de tent ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je die gaaf gemaakt! Dit is een van de ideeën waarvan ik het jammer vind dat ze niet zo'n 20 jaar (wauw, zo lang al?) geleden voor me neus zijn geschoven; wat zouden mijn zonen er een plezier mee hebben gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Och, dat roept veel mooie herinneringen op: wij zaten vroeger ook onder de tafel te spelen. Ik geloof, dat mijn moeder een oude gordijn had. Het was zeker niet zo mooi als deze! Maar het was zó gezellig! En dan een klein gesneden appeltje op een schoteltje, de pop in een wiegje...
  Het wordt een groot succes, die tent!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige tent. Goed voor urenlang speelplezier. En wat een fijn gevoel hè, als zo'n project dan af en is en klaar voor gebruik!
  Bedankt voor je leuke berichtje bij de ster-sleutelhangers op mijn blog. Als jij onze school in de krant hebt zien staan, wonen we vast niet ver bij elkaar vandaan ...
  Ilse (by-ik.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen