maandag 1 mei 2017

Tricot rok naaien


 Niet moeilijk, snel klaar en heerlijk voor de lente en zomer! Zo'n rokje van tricot is eenvoudig te maken, hieronder een aantal stap-voor-stap foto's:


Meet je taille en de gewenste lengte van je rok.
Neem de helft van de omtrek en meet dit bovenaan je stof in het midden (in dit geval 50 cm, dit kan zonder naad). De stof ligt hier dubbel, dus de voorkant en achterkant knip je in één keer uit.
De totale lengte van de rok moet hier 57 cm worden. Daar gaat de boord vanaf (8 cm), maar daar komt 1 cm naad en 3 cm zoom bij = 53 cm.
Deze 53 cm gaat in het midden recht naar beneden en schuin naar beneden aan de zijkanten. Dit doe je aan beide zijden........maar als je de stof even dubbel vouwt weet je zeker dat je beide kanten gelijk knipt.


Naai de zijkanten van de rok op elkaar (goede kanten binnen in)Knip de boord: 80% van de omtrek, in dit geval ongeveer 83 cm (taille is 100 cm), 18 cm hoog. Naai de korte kanten op elkaar (goede kanten op elkaar)


Vouw de boord dubbel.


Naai de boord aan de bovenkant van de rok. Als je de naai van de boord middenachter doet, weet je meteen wat de achterkant van je rok is.
Tot slot een zoom van 3 cm in je rok.Stof: biologisch tricot van Lillestoff.
Bij www.hazeltjes.nl vind je een groet keus aan deze mooie stoffen!

1 opmerking:

  1. Leuk, mooi voor het heerlijke weer dat we wellicht nog gaan krijgen :-)

    BeantwoordenVerwijderen