zaterdag 31 augustus 2013

Gastenhanddoek

Mijn collega vond het maar niks dat ik helemaal geen gastenhanddoek in het toilet heb hangen. Wat mij betreft voldoet een keukenhanddoek ook. Maar dit was wel weer een mooie gelegenheid voor een leuk haakwerkje.
Ik heb bij Wibra een gastendoek gekocht en op internet gezocht naar hoe ik een gehaakte rand moet beginnen en gezocht naar een patroon voor een leuk randje.
Bij Petite Fée vond ik een beschrijving van hoe je een gehaakt randje begint, namelijk met een feston steek. En er staat het patroon bij voor een golfjesrand (dat ik zelf niet heb gebruikt).



* Toen ik helemaal rond was met de festonsteek heb ik in elk 'lusje' 3 vasten gehaakt.
* Tweede toer: Op elke derde vaste haakte ik: 2 samengehaakte stokjes, 1 losse, twee samengehaakte stokjes.
* Derde toer: een vaste tussen de twee groepjes samengehaakte stokjes (dus op de losse), 4 lossen, en weer een vaste op de losse van de vorige toer. Op de hoeken moeten 6 lossen komen i.p.v. 4, om de hoek mooier te krijgen. En op één hoek een lusje haken (dat had ik zelf eerst vergeten).

Bij You Go Girl staat een duidelijke Engelstalige werkbeschrijving van een rand om een kussensloop.



Alleen een rand om de handdoek staat al mooi, maar het kon nog wat fleuriger.
Op het blog van Handwerkjuffie staat een erg vrolijke bloem. Die kon mooi op de handdoek.
Ik heb de laatste toer, waarbij je lossen haakt als randje op de bloem, niet gehaakt. Maar ik heb de bloem met de kettingsteek op de handdoek vastgenaaid, waardoor je hetzelfde effect krijgt.






3 opmerkingen:

  1. Super leuk! Ik denk dat je snel nog een tweede moet maken, zo jammer als deze in de was is en niemand weet hoe leuk dit staat... (-:

    BeantwoordenVerwijderen