zaterdag 7 september 2013

Nog een gastendoek


Ik heb nog een gastendoekje gemaakt, ik heb de smaak te pakken. Het is namelijk ook een leuk kadootje. (Dus Judith, ik heb een beetje naar je geluisterd!)
Dit handdoekje is voor onze gastouder. Zij is deze maand voor zichzelf begonnen en bij zo'n stap past wel een kado. Ze heeft een logo laten ontwerpen met daarin een vogelhuisje en vogeltjes erbij. Ik heb mij hierdoor laten leiden bij het maken van deze gastendoek.

De rand haakte ik als volgt:
Eerst met een festonsteek helemaal rondom. Dan in elk boogje 3 vasten. Zie het blog van Petite Fée voor een werkbeschrijving.

Op de middelste van de 3 vasten: 1 stokje, 2 lossen, 1 stokje, 2 lossen, 1 stokje, 2 lossen. Dan op de middelste van de volgende 3 vasten een halve vaste en 2 lossen. 
Zo om en om helemaal rondom. 


En het ophanglusje niet vergeten!

Ik was van plan om een gehaakt vogelhuisje erop te maken, maar dat zou heel erg groot moeten gaan worden, wat vooral niet handig is bij het handen drogen. Daarom maar een hart erop geborduurd, wat ook wel in het logo staat.
Het hart heb ik eerst uit papier geknipt en op de handdoek gespeld. Toen rondom een draad geregen zodat de mal er weer af kon. Vervolgens met een kettingsteek erop geborduurd.
De vogeltjes vond ik op de blog van Aan de haak geslagen, waar trouwens nog veel meer leuks te vinden is. De kleurtjes voor de vogeltjes zijn ook overgenomen van het logo.

En gastendoekje voor een erg gastvrij gezin!

4 opmerkingen:

 1. Deze is ook super leuk. Ik zou er nog 1 maken voor jullie toilet. Altijd handig een stapeltje van die gastendoekjes. Groetjes en goed weekend, mariëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O, wat leuk bedacht én uitgevoerd! Die wordt vast net zo gastvrij ontvangen als alle kindertjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi dat je zo echt een heel persoonlijk cadeau hebt gemaakt. Je gastouder zal hier vast blij mee zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een geweldig cadeau voor je gastouder! Zo leuk en zo persoonlijk, doordat je je hebt laten inspireren door haar logo. Super!

  ... en bedankt (-:

  BeantwoordenVerwijderen